Prekės kodas: UogSalt
Turimas kiekis: Išparduota
Ekologiškai ir su meile užaugintos šaldytos šaltalankių uogos puikiai tinka tiek gardinti patiekalus, tiek ruošti gėrimus. Uogos yra užšaldytos, tad dėl jų pristatymo reikia tartis asmeniškai.
Gamintojas: | Daivos Kvedaraitės ūkis |
Šaltalankių uogų derlius imamas rugpjūčio mėnesį. Šaltalankių šakelės kartu su uogomis nukerpamos ir tą pačią dieną patenka į ūkyje esantį šaldytuvą, kurime palaikoma – 27 º C temperatūra. Kai jau visas derlius patenka į šaldytuvą, sekantis etapas – uogų nupurtymas nuo šakelių ir išvalymas. Ir tik tada jau uogos pakuojamos ir patenka ant prekystalio. Kadangi šaldymas – pats geriausias konservavimo būdas, tai šaltalankių uogose išlieka visos naudingos medžiagos.
Kaip teigia provizorė habilituota biomedicinos mokslų daktarė Ona Ragažinskienė – šaltalankių vaisiai yra vitaminų ir kitų veikliųjų medžiagų arsenalas. Juose yra vitaminų C, B, P, E, PP, folio rūgšties, karotinoidų, sacharidų, organinių rūgščių (citrinų, obuolių, vyno, sviesto), raugų.
Naudojimas:
Prieš naudojimą uogas lėtai atšildykite. Pakartotinai neužšaldyti. Naudoti gėrimų, desertų, uogienių gamybai.
Laikymo sąlygos: Galiojimo laikas nurodytas ant etiketės. Laikyti ne aukštesnėje nei -18º C. Atšildžius iš karto suvartoti ir pakartotinai neužšaldyti.
Laikymo sąlygos: galiojimo laikas nurodytas ant etiketės. Laikyti ne aukštesnėje nei -18º C. Atšildžius iš karto suvartoti ir pakartotinai neužšaldyti.