Prekės kodas: topimil
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Galite prisidėti paremdami Vėžio informacijos ir paramos centro Alytuje veiklą (paramos lėšos neapmokestimos ir skiriamos tik centro veiklai vykdyti). Išsamią informaciją apie mūsų veiklą galite rasti www.teviskesnamai.lt:
Gamintojas: | Kvalitetas, UAB |
Produkto vertė:
INULINO šaltinis - Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1188 kJ/284kcal |
Baltymai | 10 g |
Angliavandeniai | 81,7 g |
iš kurių cukrų |
27,6 g |
skaidulinės medžiagos |
13,3 g |
inulinas |
46,1 g |
Riebalai | 0 g |
Druska (natūraliai esanti produkte) | <0,01 g |
Kalcis | 160 mg (20%*) |
Geležis | 3,26 mg (23%*) |
Magnis | 74 mg (24%*) |
Vitaminas B6 | 0,3 mg (15%*) |
*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. topinambų miltelių = 100 g šviežių topinambų
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti topinambai.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: 1-2 arbatinius šaukštelius topinambų miltelių berkite į šiltą stiklinę vandens, ant salotų, į košes, troškinius, padažus, konditerinius gaminius. Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.
RECEPTAS: "Moksliuko barščiai" Į ne karštesnį nei 45 laips. sultinį (400 ml) įberiame 1 v.š. burokėlių miltelių, 1 v.š. morkų miltelių, 1 v.š. topinambų miltelių, pagardiname mėgstamais žalumynais. Viską išmaišome ir palaukiame kelias minutes kol išbrinks. Tai puiki vitaminų ir mikroelementų dozė mūsų organizmui!
Apie topinambus: Topinambai nėra panašūs į įprastus artišokus. Juos galima valgyti žalius arba virtus. Kadangi virti yra kreminės tekstūros, galima juos gaminti panašiai kaip bulves. Topinambai turi saldų skonį dėl fruktozės.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.