Prekės kodas: spekruo
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Spelta kviečiai - senoviniai duoniniai javai, vertinami dėl maistinių ir dietinių savybių. Speltoje esantys vitaminai ir mineralai padeda palaikyti normalią angliavandenių apykaitą, pažinimo funkciją, DNR sintezę, vaisingumą ir reprodukciją, baltymų sintezę. Taip pat padeda palaikyti normalią plaukų, kaulų, odos būklę, palaiko normalią testosterono koncentraciją kraujyje. Vitaminai ir mineralai padeda palaikyti normalią skydliaukės veiklą, regėjimą, imuninės sistemos veiklą, gali apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
Galite prisidėti paremdami Vėžio informacijos ir paramos centro Alytuje veiklą (paramos lėšos neapmokestimos ir skiriamos tik centro veiklai vykdyti). Išsamią informaciją apie mūsų veiklą galite rasti www.teviskesnamai.lt:
Gamintojas: | Kvalitetas, UAB |
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
338 kcal |
Baltymai | 14,6 g |
Angliavandeniai | 70,19 g |
iš kurių cukrų |
0,6 g |
skaidulinės medžiagos |
8,2 g |
Riebalai | 2,43 g |
sočiųjų riebalų rūgščių | 0 g |
Vitamino B1 | 0,4 mg (26%*) |
Vitamino B3 | 6,8 mg (38%*) |
Vitamino B5 | 1,1 mg (18%*) |
Vitamino B9 (folio rūgšties) | 45 µg (23%*) |
Kalis (K) | 388 mg (19%*) |
Fosforas | 401 mg (50%*) |
Magnis (Mg) | 136 mg (45%*) |
Cinkas (Zn) | 3,3 mg (22%*) |
Geležis (Fe) | 4,4 mg (32%*) |
Varis | 0,5 mg (51%*) |
Manganas | 3 mg (149%*) |
Selenas | 11,7 µg (21%*) |
*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sudedamosios dalys: 100% spelta kruopos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: Speltos kruopos gali būti naudojamos kaip ir paprastos kruopos. Jomis galite gaminti rytinę pusryčių košę, pasigaminti speltos koldūnų priešpiečiams arba vakare - speltos suflė.
Apie speltą: Spelta yra senovinė ir tolima paprastųjų kviečių pusseserė, šiek tiek maistingesnė ir turinti riebesnį bei saldesnį skonį. Speltos miltai yra maistingi, nesmulkintų grūdų miltai, kurie turi didesnį kiekį baltymų, skaidulų ir B grupės vitaminų nei kviečiai, ir yra lengviau virškinami, kadangi lengviau tirpsta vandenyje.
Visuose receptuose kvietiniai miltai gali būti pakeisti į spelta miltus, tačiau, kadangi juose yra mažiau glitimo nei kviečiuose, juos reikėtų maišyti su kvietiniais miltais kepant mielinę duoną.
Spelta miltai labai populiarūs Europoje, ypač Vokietijoje, Italijoje, kur jie naudojami gurmaniškose sriubose, picų plutelei, duonai ir pyragams gaminti. Pastaruoju metu spelta miltai išpopuliarėjo JAV dėl augančios makaronų ir grūdų paklausos.
Kai kurie žmonės, turintys alergiją kviečiams, gali geriau toleruoti speltą, tačiau joje yra glitimo.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.