Prekės kodas: kalmil
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Kale kopūstai - sveikuolių pasaulyje vadinami vegetarų jautiena, žalumynų karaliumi ar net maistinių medžiagų bomba. Labai vertinami dėl savo biocheminės sudėties. Kale kopūstų lapuose gausu žmonių sveikatai naudingų polifenolių flavonoidų.
Galite prisidėti paremdami Vėžio informacijos ir paramos centro Alytuje veiklą (paramos lėšos neapmokestimos ir skiriamos tik centro veiklai vykdyti). Išsamią informaciją apie mūsų veiklą galite rasti www.teviskesnamai.lt:
Gamintojas: | Kvalitetas, UAB |
Kale kopūstai - sveikuolių pasaulyje vadinami vegetarų jautiena, žalumynų karaliumi ar net maistinių medžiagų bomba. Labai vertinami dėl savo biocheminės sudėties. Kale kopūstų lapuose gausu žmonių sveikatai naudingų poifenolių flavonoidų.
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1294 kJ/310kcal |
Baltymai | 30 g |
Angliavandeniai | 90 g |
iš kurių cukrų |
16 g |
maistinės skaidulos |
25 g |
Riebalai | 7 g |
Vitaminas A | 3500 µg (218 %*) |
Vitaminas E | 10,78 mg (44,92 %*) |
Vitaminas K | 4934 µg (3289 %*) |
Folio rūgštis | 988 mg (1869,32 %*) |
Kalcis | 1050 mg (65,63 %*) |
Geležis | 10,6 mg (59 %*) |
Cinkas | 3,92 mg (19,6 %*) |
Fosforas | 644 mg (46 %*) |
Kalis | 3438 mg (85,93 %*) |
*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. lapinių kopūstų (Kale) miltelių = 100 g šviežių lapinių kopūstų (Kale)
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti lapiniai kopūstai (Kale).
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: 0,5-1 arbatinį šaukštelį lapinių kopūstų (Kale) miltelių berkite ant salotų, į košes, troškinius, padažus, konditerinius gaminius. Rekomenduojama dienos norma – 0,5-1 arbatinis šaukštelis.
Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; ryžiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.
Apie lapinius kopūstus (Kale): Lapiniai kopūstai (Kale) yra nuostabi žalia daržovė. Jie yra kryžmažiedžiai, priklausantys „Brassica“ daržovių šeimai kaip ir kopūstai bei briuselio kopūstai. Lapiniuose kopūstuose (Kale) yra daug beta karotino (vitamino A pirmtako) ir vitamino C. Taip pat juose gausu mineralų. Kadangi tai yra žalia daržovė, joje gausu folio rūgšties.
Didelis kalcio ir magnio kiekis lapiniuose kopūstuose (Kale) padeda palaikyti normalią kaulų būklę. Vitaminas A ir C yra antioksidantai, saugantys nuo daugelio sveikatos negalavimų. Didelis ląstelienos kiekis palaiko normalią virškinimo sistemą ir storosios žarnos būklę. Lapiniai kopūstai (Kale), dėl didelio kalio ir natrio kiekio, yra šarminis maistas, padedantis kenčiantiems nuo rūgštingumo ir kitų virškinimo sutrikimų. Esantis kalis yra naudingas kraujo spaudimui ir širdies veiklai. Lapiniuose kopūstuose (Kale) yra sieros junginių, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais.
Lapiniai kopūstai (Kale) yra vieni skaniausių ir patraukliausių daržovių, kurias augina ūkininkai. Juose gausu naudingų maistinių medžiagų. Lapiniai kopūstai (Kale) auginami nuo birželio iki kovo mėnesio, o gausiausias derlius - nuo spalio mėnesio. Lapiniai kopūstai (Kale) yra patrauklūs savo sodria žalia spalva ir garbanotais lapais. Jie yra daug turtingesnio skonio nei paprasti kopūstai, sėkmingai auginami atšiauriame klimate.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.