Prekės kodas: kiaumil
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Galite prisidėti paremdami Vėžio informacijos ir paramos centro Alytuje veiklą (paramos lėšos neapmokestimos ir skiriamos tik centro veiklai vykdyti). Išsamią informaciją apie mūsų veiklą galite rasti www.teviskesnamai.lt:
Gamintojas: | Kvalitetas, UAB |
Kiaulpienės garsėja kaip vienos iš labiausiai atpažįstamų piktžolių, tačiau liaudies medicinoje jos vartojamos kaip gydomųjų savybių turintys augalai. Farmakologinį aktyvumą lemia sudėtyje esantys biologiškai aktyvūs junginiai – flavonoidai, fenolinės rūgštys, kartumynai, kumarinai, karotinoidai, inulinas, vitaminai, mikroelementai, riebalų rūgštys. Fenoliniai junginiai (57,74 ± 0,55 mg/g iki 118,46 ± 1,91 mg/g) – ypač svarbūs, kadangi pasižymėdami antioksidantiniu aktyvumu, gali apsaugoti organizmo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio, kuris siejamas su įvairių ligų atsiradimu. Laisvųjų radikalų, susidarančių normalios medžiagų apykaitos proceso metu, visiškai išvengti neįmanoma, tačiau galima sumažinti jų kiekį ir žalingą poveikį, stiprinant antioksidantinę organizmo sistemą natūraliais antioksidantais.
Beje, sakoma, kad augalai, kurie žydi geltonais žiedais, aktyvina kepenų ir tulžies veiklas. Dar Avicena kiaulpienių pieniškomis sultimis gydydavo kepenų ir širdies ligas, rekomenduodavo nuo kraujagyslių ligų.
Ekologiški | Turi Rakto skylutės ženklą | Veganiškas | Tinka žaliavalgiams (Raw) | Be laktozės |
Be gliuteno |
Nepridėta druskos |
Nepridėta cukraus |
Be GMO | Šeimos verslas |
1 a.š. kiaulpienės lapų miltelių = 100 g šviežių kiaulpienės lapų
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti kiualpienės lapai.
Kilmės vieta: Lietuvos ekologinis ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: 0,5-1 arbatinį šaukštelį kiaulpienės lapų miltelių berkite ant salotų, į košes, troškinius, padažus, konditerinius gaminius. Rekomenduojama dienos norma – 0,5-1 arbatinis šaukštelis.
Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; ryžiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.
Apie kiaulpienes: Kiaulpienės (Taraxacum officinale) yra vienos naudingiausių vaistažolių. Kiaulpienės (ypač lapai), dažnai apibūdinamos kaip piktžolės, tačiau jose gausu naudingų maistinių medžiagų, padedančių palaikyti stiprią sveikatą. Tradicinėje kinų medicinoje kiaulpienės naudojamos skatinti kepenų veiklą, palaikyti normalią kaulų ir sąnarių būklę, organizmo natūralią detoksikaciją.
Kiaulpienės lapuose yra antioksidantų, kurie palaiko normalų cukraus kiekį kraujyje. Antioksidantai, kurių gausu kiaulpienės lapuose, gali būti vieni iš geriausių natūralių gydymo būdų, saugančių kepenis nuo oksidacinio aplinkos poveikio.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.