Prekės kodas: sltSulN
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Natūralios šaltalankių sultys spaudžiamos iš šeimos ūkyje užaugintų šaltalankių uogų. Sulčių spaudimui naudojama lėtaeigė sulčiaspaudė.
Gamintojas: | Daivos Kvedaraitės ūkis |
Sultys yra 100 % grynos, natūralios, nededami jokie priedai. Jos puikiai tinka vaikams, ligoniams, siekiantiems stiprinti imuninę sistemą po chirurginių, radiacinių intervencijų, po chemioterapijos procedūrų, vegetarams, veganams (ypač dėl B12 vitaminų). Kadangi nėra naudojami homogenizatoriai, sultys naturaliai sluoksniuojasi. Galimos natūralios kilmės nuosėdos.
Sudedamosios dalys: šaltalankių sultys – 100%.
Maistinė vertė:
Drėgmės kiekis, g/100 g | 86.0 |
Baltymai (koef. 6,25), g/100 g | 0.59 |
Riebalai, g/100 g | 6.2 |
Pelenai, g/100 g | 0.2 |
Bendras sočiųjų riebalų kiekis produkte, g/100 g | 42.56 |
Natris (Na), mg/kg | 80 |
Bendras angliavandenių kiekis, proc. | 7.01 |
Energetinė vertė įsisavinama, paskaičiuojama iš maistinių medžiagų energijos šaltinių, kcal/100 g (kJ/100g) | 86
(359) |
Naudojimas: prieš vartojimą sulčių buteliuką suplakti. Negerti grynų sulčių. Jas rekomenduojama skiesti vandeniu ar kitomis saldžiomis sultimis (obuolių, kriaušių) santykiu ne mažesniu nei 1:4. Pagal individualų skonį sultis galima pagardinti cukrumi, medumi, sirupu.
Laikymo sąlygos: kadangi sultys nepasterizuotos, jų galiojimo laikas trumpas (žr. ant etiketės). Laikyti tamsioje vietoje, 2°C -7°C temperatūroje. Atidarius laikyti 2°C – 7°C temperatūroje ir suvartoti per 5 paras.