Prekės kodas: dilmil
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Galite prisidėti paremdami Vėžio informacijos ir paramos centro Alytuje veiklą (paramos lėšos neapmokestimos ir skiriamos tik centro veiklai vykdyti). Išsamią informaciją apie mūsų veiklą galite rasti www.teviskesnamai.lt:
Gamintojas: | Kvalitetas, UAB |
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: |
|
100 g produkto energetinė vertė: | 1285kJ/307kcal |
Riebalai | 3,55 g |
Angliavandeniai | 37,39 g |
iš kurių cukrų | 2,9 g |
maistinės skaidulos | 23 g |
Baltymai | 31,52 g |
Kalcis |
4174 mg (522%*) |
Geležis | 228 mg (1629%*) |
Kalis | 2625 mg (131%*) |
Magnis | 467 mg (156%*) |
*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. dilgėlių miltelių = 100 g šviežių dilgėlių
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti dilgėlių lapai.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: 0,5-1 arbatinį šaukštelį dilgėlių miltelių berkite ant salotų, į košes, troškinius, padažus, konditerinius gaminius. Rekomenduojama dienos norma – 0,5-1 arbatinis šaukštelis.
Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; ryžiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.
Apie dilgėles: Dilgėles (Urtica dioica) dažnai galima išvysti praktiškai kiekviename kieme ar sode. Nors jos dažniausiai yra išraunomos kaip piktžolės, kurios dar ir dilgina, nereikėtų pamiršti jų naudos sveikatai.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.