Prekės kodas: burmil
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Galite prisidėti paremdami Vėžio informacijos ir paramos centro Alytuje veiklą (paramos lėšos neapmokestimos ir skiriamos tik centro veiklai vykdyti). Išsamią informaciją apie mūsų veiklą galite rasti www.teviskesnamai.lt:
Gamintojas: | Kvalitetas, UAB |
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1552 kJ/371kcal |
Baltymai | 13,56 g |
Angliavandeniai | 65,25 g |
iš kurių cukrų |
1,69 g |
skaidulinės medžiagos |
6,7 g |
Riebalai | 7,02 g |
Kalcis (Ca) | 159 mg (20%*) |
Kalis (K) | 508 mg (423%*) |
Fosforas | 557 mg (70%*) |
Magnis (Mg) | 248 mg (83%*) |
Cinkas (Zn) | 2,87 mg (19%*) |
Geležis (Fe) | 7,61 mg (54%*) |
Vitaminas B6 | 0,6 mg (30%*) |
Folio rūgštis (B9) | 82 µg (41%*) |
*RMV - referencinė maistinė vertė suaugusiems. Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. burnočio sėklų miltelių = 100 g nemaltų sėklų
Sudedamosios dalys: 100% burnočio sėklos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: 1-2 arbatinius šaukštelius burnočio sėklų miltelių berkite į kokteilius, košes, jogurtą, glotnučius, ant salotų. Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
RECEPTAS: "Baltymų kokteilis" Sumaišome 200 g. natūralaus jogurto (galima pagaminti ir iš riešutų pieno), 1 v.š. burnočio miltelių, 1 v.š. kanapių miltelių. Įdedame šviežių arba šaldytų juodųjų serbentų, vynuogių, braškių arba aviečių. Dėl burnočiuose ir kanapėse esančių baltymų gausos kokteilis greitai numalšina alkį ir ilgam suteikia sotumo jausmą. Dėka kokteilyje esančių gyvųjų bakterijų gausos, jis teigiamai veikia žarnyną, gelbėja nuo virškinimo sutrikimų ir stiprina imuninį atsaką įvairioms ligoms.Burnočio sėklų miltelių GAMYBOS PROCESAS: Mūsų paprastas gamybos procesas garantuoja aukštą produkto kokybę ir maksimaliai išsaugomą burnočio sėklų naudą.
Apie burnotį: Burnotis yra kilęs iš graikų kalbos žodžio „Amaranto“, kuris reiškia neišblukusią gėlę. Jis taip pat vadinamas Amaranthus. Burnočiai auginami kaip grūdai jau 8000 metų. Priklausomai nuo burnočio rūšies, sėklos gali būti gelsvos arba juodos spalvos ir yra maždaug aguonų dydžio. Burnočiai pasižymi puikiomis maistinėmis savybėmis, kadangi turi net 30% daugiau baltymų lyginant su kitais grūdais, kaip ryžiai, rugiai ir soros. Juose gausu aminorūgščių, yra didžiausias lizino ir skaidulų kiekis. Burnočiuose yra tris kartus daugiau skaidulų ir penkis kartus daugiau geležies nei kviečiuose. Jie taip pat neturi glitimo, riebalų, cholesterolio ir natrio.
Burnočiai turi riešutų skonį ir gali būti derinami su kvietiniais miltais kepant duoną, makaronus, blynus ir kituose receptuose.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.